Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Fülöp-szigetek

Egy 12 hónapos EVS programban fogok részt venni a Fülöp-szigeteken, Cebuban a Cebu+ AIDS megelőző szervezetnél, mint önkéntes. Az itteni élményeket, tapasztalatokat, érzéseket fogom megosztani ezen a blogon.

Friss topikok

Címkék

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2014.08.09. 08:01 Dessa

A prostitúció ezer arca a Fülöp-szigeteken 1. történet

images (1)_1.jpgMillióan élnek mély szegénységben a Fülöp-szigeteken és a legtöbbjük az egyedüli kiutat csak abban látja, ha a testét kínálja fel online, vagy offline formában. Munkám során több olyan emberrel is találkoztam, akik korábban, vagy éppen jelenleg is ezzel a tevékenységgel biztosítják a megélhetésüket. Az ő történetüket mesélem el tabuk nélkül, hogy egy kicsit Európából is bepillantást nyerhessünk és megérthessük, hogy mi is zajlik itt. Talán nehéz elsőre ítélkezés nélkül olvasni a következő sorokat, de a történet végére bízom benne, hogy ez változni fog... Mielőtt ide érkeztem volna soha életemben nem találkoztam prostituálttal személyesen, pláne nem baráti szinten. Elképzelhetetlennek tartottam, hogy megértsem, hogy miért teszik azt, amit tesznek. De mára ez megváltozott. Itt vagyok és látom az itteni valóságot és kezdem megérteni őket (vagy inkább együtt érezni velük). A Fülöp-szigeteken csak nagyon kicsi rétegnek adott, hogy kitörjön abból, amibe beleszületett. A nyugati kultúra is erősen rányomta a bélyegét a helyre.. az igények ugyanazok, de a lehetőségek korántsem. Az éhes kuncsaftok pedig tömött zsebbel kínálják a szebb jövő reményét az itteni fiataloknak...

cyber-sex_1.jpg

Dokk 17 éves volt, amikor úgy döntött, hogy belevág a cybersexbe és külföldi kuncsaftoknak fog pénzért showt tartani kamerán keresztül. Egy középiskolai barátja mesélt neki a lehetőségről, hogyan is tudna könnyen pénzhez jutni. Van egy speciális weboldal, ahol találkozik a kereslet és a kínálat. Mivel publikusan nem feltétlenül lehet ezeket a tevékenységeket művelni, így külön privát szobát biztosítanak ilyen esetekre a belvárosi internetkávézókban. Egy privát szobában pedig bármi megtörténhet, a kívánságok tárháza végtelen. Egy ilyen műsor összesen egy órát ölel fel, amiért 1500-3000P-t kapnak (ez kb. 7500-15000Ft). Itteni viszonylatban pedig ez egyáltalán nem kevés pénz. De miért is döntött úgy, hogy ebbe belevág a "bizniszbe"?

0.jpg

A szülei éppen csak annyira tudták támogatni, hogy egy részét tudták kifizetni az iskolai tanulmányainak, de egyéb költségekre már nem futotta, így nem kellett sokáig rágni a fülét, hogy kínálja fel szolgáltatásait online. Havonta kétszer látogatott el az internetkávézóba, majd a műsor díját a Western Unionban tudta átvenni. A kezdetekben csupán az internetkávézóban ajánlotta fel a szolgáltatásait, de később a kuncsaftok nem elégedtek meg az online kapcsolattal, sürgették a személyes találkozót. Ezek a férfiak 35-50 év közötti németek, svájciak, koreaiak vagy éppen japánok voltak.

Cybersex_Triptych_Left_Panel_by_peefight.jpg

Képesek voltak egészen a Fülöp-szigetekig utazni csak azért, hogy eltöltsenek 1-2 éjszakát vele. Természetesen a személyes találkozásoknak már egészen más tarifái voltak. Egy éjszakáért már 5000P-t kért (25000Ft), melynek árát a ”randin” beszélték meg. Vacsora után a kuncsaftok béreltek egy szobát, ahol legvadabb álmaikat élhették ki rajta (erről részletesen nem mesélt nekem, de az arcából le tudtam olvasni, hogy nem feltétlenül a leghétköznapibb aktusra kellett itt gondolni). Kérdeztem, hogy élvezte-e ezeket a találkozókat, de határozottan mondta, hogy nem. A szüzességét is egy ilyen estén vesztette el és egyáltalán nem írta le kellemes élményként, mert a méretbeli különbségek miatt bizony fájdalmas élmény volt a külföldi férfiakkal együtt lenni (helyi kuncsaftjai is lettek időközben, őket 500P-ért fogadta, illetve azt is hozzátette, azért jóval kisebb férfiassággal rendelkeztek, mint külföldi társaik), ezért folyamatosan egy dolog járt a fejében (I am doing it for the money.. for the money.. for the money..). Ha még nem említettem volna Dokk fiú. Mert tény és való, hogy itt bizony nagyobb a kereslet a fiúkra, mint a lányokra.

images (2).jpg

De szerencsére történetünk itt még nem ért véget, mert három év után Dokk élete megváltozott. Újabb baráttal találkozott, aki önkéntesként dolgozott a templomban és meginvitálta őt is, legyen a csapat tagja. Először vonakodott, hiszen szégyellte magát azokért a dolgokért, amiket az elmúlt években csinált, de végül úgy döntött mégis csatlakozik. Két hónapon keresztül volt aktív tagja a közösségnek, vallásról tanult, majd ezt a tudását az utcán élő gyerekekkel osztotta meg. Átértékelte az életét és úgy döntött, hogy nem akarja ezt folytatni, mert amit tesz nem helyes és inkább rendes munkával keresi meg a kenyerét. Jelentkezett egy hotelbe dolgozni konyhai kisegítőnek és felszolgálónak. Persze jóval kevesebbet keresett, mint a korábbi ”munkájával ”, de boldog volt, hogy más úton, büszkén is meg tudja keresni a maga szükségleteire a pénzt. (jelenleg ő is aktív tagja az AIDS megelőzés programnak (katt), mint konzulens és felvilágosító az outreachen)

Személy szerint nem hiszek az egyházban, de itt az emberek sokkal vallásosabbak, mint otthon és a hitükön keresztül sokszor sokkal jobban lehet rájuk hatni, mint mondjuk egy racionális okfejtéssel. Érdekes ellentéte ez ennek az országnak, hiszen ez egyike a világ legnagyobb szexturizmus csomópontjainak, másik oldalról pedig egy igen erősen konzervatív, vallás központú világ. Megérteni ezt nem lehet, csak elfogadni, hogy emberek igenis élhetnek ekkora kontrasztban. :)

folyt.köv. 

 

11 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://philippines.blog.hu/api/trackback/id/tr816568201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vizilabda 2014.08.09. 17:59:21

A képen ő van? Nők a kuncsaftok?

Sejk a derék katona 2014.08.09. 18:06:03

mi a sztori csattanója?
hogy az egyházhoz későn került a srác?
így a papok lekéstek a friss húsról?

amugy mindig lesznek lusta buta stb emberek
akármilyen nagy jólét lesz...
akik a "könnyebb" utat választják...

Dessa 2014.08.09. 18:22:42

@Vizilabda:

Nem ő van a képen, ez csak illusztráció :)

"Ezek a férfiak 35-50 év közötti németek, svájciak, koreaiak vagy éppen japánok voltak."

Andy73 2014.08.10. 14:10:09

Nem feltétlen az egyházban kell hinni, hanem Istenben, és a hit tényleg sokat segíthet bárhol a világon - egyébként sajnos Magyarországon is vannak hasonló problémák, ezekről is olvashattatok az Indexen.
Persze a hitet az egyház közvetíti - és ha valaki csak a hírekből ismeri az egyházat, akkor nem csoda, ha negatív képe alakul ki róla, hiszen a média elsősorban a negatív eseteket kapja fel. Pedig ezek az esetek valójában nem olyan gyakoriak, nagyon sok jó papra és szerzetesre jut néhány, aki sajnos méltatlan a hivatására.

geriszab (törölt) 2014.08.10. 14:10:51

Tehát senki nem kényszerít senkit semmire, szabad akaratából vág bele ebbe a műfajba, interneten is elég jól keres helyi viszonyok között, szóval megéri neki, de ennek ellenére belevág az élő szexmunkás dologba is.
Hát, ilyen történet Magyarországon is tízezerszámra akad...
Sőt bárhol a világon. Kereslet kínálat törvénye alakítja ezt ki, nincs ebben semmi extra.

A prostitúció szerintem a legtisztességesebb dolog a világon, azt kapod, amiért fizetsz, a szolgáltató meg mond egy árat, amiért neki már megéri bepucsítani és befogadni a vendéget.

Akármikor kiszállhat. Szóval ez nem sajnálatra méltó, nem elítélendő dolog. Az elítélendő, hogy a nyugati képmutatók efölött a jelenség fölött összeráncolt szemmel ingatják a fejüket.

Ha elég okos, akkor összekalapozik egy csomó pénzt és továbbtanul vagy vállalkozásba kezd. Sokan képesek meglépni ezt és így csak pár évig dolgoznak a szexiparban.

A net miatt már a stricik sem szipolyozzák a prostikat, nem kell utcán kínálni magukat, tisztul a helyzet. Maguk urai a lányok, fiúk, annyit dolgoznak, amennyit akarnak, a haszon az övék. Ez tiszta ügy.

odamondó 2014.08.10. 14:11:08

Nem értem. Addig amíg valakit nem kényszerítenek erre a munkára én nem fogok könnyet hullatni senkiért. Ő választotta.

Furcsa hogy más több ezer ember meg inkább marad a nyomorban, de megmarad embernek.

na4 2014.08.10. 14:11:59

Aki kurvának áll, az ne csodálkozzon semmin.

$pi$ 2014.08.10. 14:12:07

Méretbeli különbségek? Csupán én érzem úgy, hogy ez ebben az esetben nem igazán helyénvaló megközelítés? :)

Dessa 2014.08.10. 14:15:20

@Sejk a derék katona: Nincs csattanó, ez nem egy regény:) egy-egy ember történetét mesélem el mindenféle tanító szándék nélkül. Ha mégis nagyon-nagyon bele kéne erőltetni valami mondanivalót, akkor az talán a nyitottabb hozzáállás lenne, amit tanultam/tanulok és egy egészen kellemes dolog. (:

Dessa 2014.08.10. 14:23:17

Én tiszteletben tartom itt mindenki véleményét:) az enyém sokat változott itt és még fog is szerintem az elkövetkezendő 10 hónap során:)
süti beállítások módosítása